tiistai 30. marraskuuta 2010

- 17

Sunnuntaina käytiin maastoilemassa kun alkoi jo hämärtää. Timo oli hieman säpsy ja katteli kaikea. Pakkanen kiristyi mutta rauhallisesti edeten tehtiin n. tunnin lenkki. Aloittelin tonttulakkikaudenkin ja vetäisin punaisen hiippalakin kypärän päälle. Tänään taivuteltiin kentällä kauniin tähtitaivaan alla. Timoa ei olisi voinut vähempää puuha kiinnostaa ja tassu ei meinannut nousta ollenkaan. Oli kovin rauhallinen tapaus. Niilo kyllä otti tarhassa vauhtia Timonkin edestä.

Sini

perjantai 26. marraskuuta 2010

Klinikka reissu

Eilen käytiin Porvoon hevosklinikalla tutkimuksissa. Ottivat röntgen kuvat mahasta. Hiekkaa ei löytynyt kuin pari olematonta hippua. Löysä maha johtuu siis jostakin muusta. Timo heitti sitten löysät lattialle josta saivat lantanäytteen labraan. Siitä tutkitaan kaikki mahdolliset ja toivotaan että löytyisi jotakin jotta voitaisiin hoitaa asiaa. Tuloksia odotellaan reilun viikon verran. Maitohappobakteeria suosittelivat ensihätään jotta maha edes vähän rauhottuisi. Edellisen purkin syöttämisestä oli vähän apua mutta vaihdetaan tujumpaan valmisteeseen. Hekla poni joka oli seuralaisena pääsi hampaiden raspaukseen. Lastattiin uniset pokut takaisin traileriin ja köröteltiin kotiin. Matka meni mukavasti ja Timo käyttäytyi hyvin. Miinuksena reissusta vain tyhjä lompakko:(

Saila

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Riiviö Timo!

Isosta hevosesta tulee iso tuho. Timo on nyt sitten ottanut asiakseen tamman riisumisen. Jusun uusi pari kertaa päällä ollut talviloimi sai kovasti osumaa. Taunon loimeen ei onneksi ollut puuttunut. Eipä miulle jäänyt vaihtoehtoja kuin tehdä tarhaan väliaita. Tulee muuten kallis talvi jos Timo päättää silputa joka päivä yhden loimen. Noh, tänä aamuna kun menin tallille niin eipä näyttänyt väliaidastakaan suurta iloa olevan. Jusu fiksuna seisoo perse melkein aidassa kiinni ja Timo toisella puolella vuorostaan nykii häntäläpästä. Menin sitten virittämään vielä yhden ylälangan, siinä ei nyt tosin kulje sähkö mutta väliaikais ratkaisuna saa kelvata. Tilataan iskältä hirmu pitkät tolpat useilla eristimillä. Viritetään kunnon aita... Onneksi joskus on kauniita päiviä jolloin loimia ei tarvita. Saapi tarhailla sitten kavereiden kanssa ihan normaalisti.

Nyt olisi sitten varattu aika Porvoon klinikalle hiekkä röntgeniin. Huomenna olisi siis ohjelmassa köröttelyä klinikalle ja varojen hupenemista. Otetaan vanha tuttu Hekla poni mukaan seuraksi ja hampaiden raspaukseen. Toivotaan parempaa keliä kuin tälle päivälle. Pyryttää aika ikävästi vaakasuoraan.

Saila

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Talvea odotellessa!

Nyt odotetaan talvea ihan tosissaan. Timolla on taas maha löysällä ja mussuttaa tarhassa jotakin. Se jotakin ei voi muuta olla kuin hiekkaa. Pari viikkoa sitten syötetty psyllium kuuri ei siis tainnut täysin tepsiä. Tulisi nyt sitä lunta niin vähentyisi ainakin tuo epämääräinen mussutus tarhassa. Myös Jusu pupeltaa samaa tahtia. Fiksu vanhus osaa sentään syödä maasta vain sen mikä hevosen mahaan kuuluu. Nyt rupean arpomaan että mihin klinikalle tässä rupeisi aikaa varamaan. Jospa osaisivat siellä kertoa paljonko hiekkaa on ja onko muita hyviä vaihtoehtoja kuin psyllium. Huoh!

Saila

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Mallikäyttäytymistä

Timo on ollut oikea mallioppilas monta päivää. Maanantai iltana oli pilkkopimää joten liikunta jäi rauhalliseksi. Viritin ohjasajo vermeet niskaan ja ei kun kentälle. Käynnissä taivuttelin, vähän väistöjä ja peruutuksia. Ravissa pientä ympyrää ja kahdeksikkoa. Muutama pysähdys ravista meni super mallikkaasti. Lopuksi maastakäsin juttuja Timo irrallaan. Seurasi hyvin myös ravissa ja teki kaiken muunkin minkä pyysi. Keskittymisestä siis täysi kymppi.

Tiistaina valjastin poitsun kärrien eteen. Lähdettiin köröttelemään illan hämärtyessä. Tänään mentiin reipas tunnin lenkki, paljon rentoa hölkkää. Taklattiin loppulenkistä useita auraustolppia kun oli jo sen verran pimeää. Timonkaan mielikuvitus ei jaksanut tänään lentää vaikka pimeässä voi olla jos jonkin moisia örkkejä vaanimassa hevospaistia. Itse sen kun istuskelin vain kyydissä ja ajattelin että onpas kivaa omistaa täysjärkinen hevonen:) Tekee harrastuksesta helppoa.

Tänään Timo sai viettää vapaa päivää. Vein ph:t katokseen ja toin ruunan rupukoille lämmintä vettä. Hyvin upposi napaan pari ämpärillistä. Höpöttelin mukavia ja häivyin paikalta.

Saila