maanantai 26. syyskuuta 2011

Katos valmistui

Nyt valmistui hevosille katos tarhaan. Kaksi seinää umpinaisia ja kaksi avoimia. Kelpaa töröttää vaikka puhaltaisi pohjoisesta. Viritellään sinne vielä joku heinäsysteemi ni hyvä on! Kävi pojatkin jo testaamassa uutta tarhaa ja katosta. Saavat nyt siirtyä öiksi tarhaan ja päivällä sitten vielä laitumelle. Siirsin taas laidunta että saavat syödä vielä kunnolla tuoretta ennen kuin tulee kylmät kelit.

Viikonloppuna Veikko kävi kisoissa Lemillä. Oli käyttäytynyt oikein hyvin. Toisin kuin Timo joka veti hirveät raivohepulit pellolla kun huomasi Veikon kävelevän koppiin. Riekkui aikansa kuin raivohullu apina kunnes siltä loppui kunto:D Myöhemmin kävelin pellolla ja huomasin järjettömän kokoisia monttuja. Vauhtia oli siis otettu ihan tosissaan...

Sununtaina käytiin kärryajelulla kylillä kolistelemassa kelloa. Muuten ollaan normaalisti maastoiltu ja muutaman kerran olen käynyt lenkillä poikien kanssa. Timo on niin mammanmussukka että juostessakin pitäisi nyhvätä nenä miun olkapäässä kiinni. On aavistuksen ikävää juosta kun tonnikeiju kirmaa olan takana ja kopsii minuu jaloille kun ei osaa mennä omaa kaistaa...

Saila

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Kuvia kesältä



Jenna ja takana juoksee Hotti




Veikko


maanantai 19. syyskuuta 2011

Urheilua raviradalla

Sunnuntain sää oli niin mahtava että päätettiin vielä illalla pakata hevot traileriin ja posottaa radalle. Timo pääsi testaamaan ensi kertaa uusia kuljetussuojiaan jotka löysin hyvällä tuurilla. On se kiva kun joku viitsinyt valmistaa mörssäri kokoakin:)

Ratsastettiin ensin keskus nurmella mikä oli ihan hyvä mutta himpun liukas. Tein jonkun verran töitä että sain Timolta oikean laukan ja sekin tuli kettuillen pukkien kera. Oli aika reipas ja ryhtikin löytyi mukavasti jostain. Väistöt ja siirtymiset meni kivasti. Porhallettiin radalla pari kierrosta laukkaa ja lopuksi vielä nurmella kevyttä ravia + loppukävelyt. Sitten pestiin hevot putipuhtaiksi ja kuorrutettiin kiillokkeella. Katsotaan jäikö syksyn viimeiseksi pesuksi..? Piti viskata yöksi oikein takit niskaan kun olivat vähän vielä kosteita ja keli lähenteli jo nollaa.

Tänä aamuna kävin riisumassa takit haikein mielin tokaisten hei,hei puhdas Timo. On se kummallinen tuo sää, nyt kun miun puolesta olisi saanut sataa vettä niin paistoi aurinko. Niin en viitsinyt jättää päällekään. Suihkin sitten vielä toisen kerroksen silikonia pintaan.

Saila

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Vielä laitumella

Sain aikaiseksi purkaa vähän laitumia ja virittelin vielä yhden pienen läntin syötäväksi etupihalta. Sitten alkaa olla laiduntamiset tältä vuodelta laidunnettu. Saavat siirtyä tarhaan lähipäivinä ja pääsevät sitten vielä päiväsaikaan pellolle.

Lähiaikojen maastolenkit on suuntautuneet kylälle päin ja muutama 15km tuli tehtyä. Sunnuntaina annettiin vähän kärrikyytiä naapurin rouvalle kun sattui sopivasti paikalle. Kovin oli tyytyväinen näin erikoiseen kyytiin. Ei sitä jokainen olekaan ottanut hevoskyytiä moisella yhdistelmällä ja vielä setolkkakello soiden. Maanantai iltana oltiin reteitä ja väänneettiin Jaanan kanssa koulua pellolla. Kumpainenkin teki ihan mukavasti töitä ja puhtiakin jopa tuntui olevan. Timo tuntui aikas tosi notkialta ja pehmeältä. Näinköhän innostuisi tänään jatkamaan vai lähteäkö laiskana vaan maastoon..?

Jenna innostui ilmoittamaan itsensä Veikon kanssa ratsuniemen kouluntuuppaus kisoihin 24päiväksi. Harmi kun on lauantai päivä niin en pääse kannustusjoukkoihin. Timo saapi jäädä kotio huutamaan, kai sille on tuotava poni kaveriksi. Hekla saa toimia taas seuraponina.

Saila