perjantai 21. elokuuta 2015

Pelkkää lomailua

Tämä kesä on mennyt nyt hevosten osalta aika köykäisesti. Ilmat on olleet aika viileitä uittamiseen ja muuta liikuntaa ei ole harrastettu kun hevoset on niin romuna. Timo oli alkukesästä hyvä ja liikkui paremmin kuin ties milloin mutta muuttui taas huonoksi heinäkuun puoli välissä ja jätin sen suosiolla vain laiduntamaan. Tosin en olisi edes ehtinyt sitä liikuttamaan kovin kummoisesti muiden hommien vuoksi. Samoihin aikoihin Veikon vanha jalkavaiva alkoi parin vuoden jälkeen taas oireilla ja sekin jäi lomalle. Viimeinen kuukausi on mennyt siis laiduntaen, muutamaa uintikertaa lukuun ottamatta.

Tällä viikolla Laappaan Tuija kävi hoitamassa Timon ja oikeasta lavasta löytyi oikein kunnon jumi, joka on hyvin todennäköisesti jumittanut myös ristikkäisen takasen. Tämän vuoksi kompuroi oikealla etusella kun se jalka nyt vaan ei nouse. Tuija antoi venytys- ja liikutusohjeita. Mennään niillä eväillä nyt eteenpäin ja katsotaan mihin tilanne muuttuu. Ihan järkeen käypältä nuo asiat kyllä kuulostaa. Kun Timon liikutus on ollut viimeisen vajaan vuoden pääosin ajoa tasaisella pohjalla. Eli kaikki kiipeily ja kentällä taivuttelut, väistöt ym on jääneet ihan liian vähiin. Omaa laiskuutta siis varmastikin. Enemmän tykkään ajamisesta ja etenkin talvella vihaan talvikamppeissa ratsastusta niin ajaminen on tuntunut laiskalle aina helpommalta vaihtoehdolta. Palataan nyt siis samoihin kuvioihin mitä ollaan pari vuotta sitten tehty ja nähdään mihin se johtaa. Toivottavasti saadaan vähän paikkoja auki ja hevonen taas normaaliin toimintakuntoon.

Jalkoja kopeloimessa Tuija mainitsi ettei usko että siellä puolella on ongelmaa. Pelkkää lihaksistollista vaivaa siis. Timo kun ei oikein itsekään edesauta noita asioita kun ei juokse laitumella ja irrottele paikkoja. Niin onko tuo ihmekään jos menee jumiin kun ajetaan vain painavilla kärryillä ja pellolla ei liikuta itsekseen. No nyt asioista vähän viisastuneena yritetään parantaa tapoja.

Saila