perjantai 28. joulukuuta 2012

Joulu pakkaskelissä

Joulua edeltävät kelit oli aikas kylmät ja näkyi heti Timossa. Sekoilee tarhassa ja olihan aitaakin taas madallettu paremman tekemisen puutteessa. Pihalla sitten oli hieman tuhottu paalien muoveja ja yhteen oli jopa syöty ihan kunnon kolo. Nyt olen jännittyneenä odotellut milloin se lanta ilmestyy karsinaan heinäpaalin verkkoon pakattuna.. Eipä ole näkynyt:D Ei hirveästi tunnu tuo sähkö aidassa hetkauttavan kun siihen voi hyvin loimi päällä nojailla...

Vähän meinasin hermonikin menettää joulua edeltävällä viikolla. Viime kesänä myin kaikki Timon toppaloimet. Syksyllä sitten tilasin samanlaisen kuin yksi edeltävistä loimista mutta aavistuksen paksummalla täytteellä. Loimen malli ja koko oli täysin sama kuin edeltävässä. Kun viime viikon tiistaina pakkasen hipoessa -20astetta kaivoin loimen kassista ja viskasin päälle niin pääsi ärräpäitä! Eipä meinannut edestä mahtua kiinni ja perseeltä jäi 5cm paistamaan reittä. Ei auttanut kuin viskata villaloimen ja ohuen toppaloimen kera pihalla mutta kyllä syletti. Jos tilaa loimen samalta valmistajalta, samaa mallia ja kokoa niin kyllähän sen pitäisi sopia!? Tietysti olisi järkevää ollut syksyllä se sovittaa mutta ajttelin ettei ole tarvetta. Soitin maahantuojalle asiasta ja aikamme asiaa puhelimessa vatkaten ja yhteen liikkeeltä löytämääni loimeen verraten tulimme lopputulokseen että loimen koko on muuttunut ½kokoa pienemmäksi kuin vanha malli. Argh! Kyllä ne tehtaalla näköjään yrittävät nykypäivänä kaikessa säästää kun ruvetaan kankaista tinkimään. Eipä sinä muuten mitään mutta silloin siitä tulisi ilmoittaa maahantuojalle ja kauppiaille jotta osattaisi myydä oikean kokoisia loimia asiakkaille. Pari päivää sain sitten odotella uutta kokoa isompaa loimea. Onneksi kyseessä oli weatherbeetan loimi josta oli vielä mahdollisuus saada isompaa. Tosin nafti sekin on kaula-aukostaan minun makuuni. Mutta eipä tuon mallisen hevon kanssa ole noita vaihtoehtoja. Tähän mennessä parhaimman mallinen loimi jonka olen löytänyt on eurostarin move high-neck ulkoloimi 165cm joka meiltä löytyy ohuemmalla toppauksella. Niitä mokomia kun ei vaan saa full-neck mallisena. Hikinen hevonen pihalla kun mielestäni vaatisi sen.

Joulupäivänä käytiin rekiajelulla. Kyydissä oli paljon porukkaa ja pienimmät tontut taisi olla oikein mielissään vähän erilaisesta kyydistä vaikka vähän paleltikin. Koiran liikkeiden seuraaminen lenkin aikana oli kyllä kaikista jännää. Joutuipa Timokin vetämään oikein hiki päässä kun kyydissä oli viisi aikuista ja kaksi lasta. Pääsee normaalisti liian helpolla kun istuskelee vain itsekseen kyydissä. Tänäänkin kävin kärryttelemässä sen kanssa Veikon kevyillä kärreillä. Nuoskalunta oli kylläkin aika sopivasti vastukseksi. Mutta kiva kun saa kyytiläisiä:) Tervetuloa siis painoiksi!

Saila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti