maanantai 3. heinäkuuta 2017

Heinähommia ja muitakin...

Ensimmäisenä mainittakoon että en ymmärrä tekniikasta mitään! Edellisen tekstin kirjoitin puhelimella ja mukaan laittamani video ei sitten toimikaan näköjään näin koneelta käsin. Yritinpä sitten poistaa koko videon...siinäkään onnistumatta, huoh! Ei ole miun laji alkuunkaan ja siitäpä johtuu myös harva kirjoittelu tahti tännekin. Mutta asiaan...

Eilen on pellolta poimittu 593kpl pieniä kuivaheinäpaaleja naapurin avustuksella ja heidän pelloilta. Tämmöinen kokeilu luontoinen tapaus, kuinka se heinän teko itseltä sujuu ja tuliko siitä syötävää. Mukavasti rapisi käteen, että ei ainakaan märkiä ole ja nyt siis ajatuksissa lähettää kuitenkin näyte analyysiin niin saisi nuo arvot tietoonsa jotta voisi laskea vähän tarkemmin ruokintaa.

Timo on ollut tyytyväinen ja rento. Sen pääkoppa todellakin vaatii laitumella oloa ja hevosessa on valtava ero kevät-talveen nähden. Saa siis edelleenkin lisäruokintana öljyä joka on ehdoton kyseisen sairauden omaaville ja sillä mennään. Määrällisesti väkirehu on kuitenkin puolitettu siitä mitä sai keväällä ilman laidunta.

Rölli kävi valmentautumassa kesäkuun alussa ja hienosti meni niin matkustaminen kuin itse valmennuskin. Hevosen kunto on kasvanut keväästä ja nyt menee satunnaisesti jo aika reippaitakin lenkkejä. Sinin sanojen mukaan töltti on parantunut ja etenkin pienen laukkapyrähdyksen jälkeen tulee todella hyvää pätkääkin. Jaanan kanssa ollaan toistaiseksi lenkkeilty vielä rauhalliseen tahtiin, mikä on hyvä hevosellekin. Toisen ratsastajan kanssa palauttavat ja rauhalliset lenkit. Toisen kanssa sitten reippaampaa ja kentällä työskentelyä, taivuttelua ym.

Pihastahan löytyy nyt kolmaskin herrasmies, vanha tuttu Niilo. Kävin hakemassa Niilon meille kesäkuun alkupäivinä ja sillä on nyt ratsastellut milloin kukakin. Nuorin ratsastaja viiden vanha cowboy joka tosin menee talutuksessa mutta ihan pitkiäkin maastolenkkejä pienelle lapselle. Itse olen koittanut sitä kerta viikkoon kentällä työstää jotta ei ihan asiat unohdu ja mennyt sitten ne reippaammat maastot.

Tämä meidän kolmen kimppa on toiminut ihan mainiosti ja kaikki tulevat laitumella toimeen toistensa kanssa. Rölli laiduntaa edelleenkin osan päivää koppa päässä ja hyvin sujuu. Päiväohjelmasta ja liikutuksista riippuen hevoset laiduntaa joko aamulla pari tuntia, jolloin Rölli saa olla ilman koppaa ja loppupäivästä sitten uudestaan 4-6h. Taikka aamupäivästä iltaan, eli n.9-10h. Yöt ovat siis olleet tarhoissa koska yksikään noista ei ole turhan hoikka poika:D ja ei tarvitse miettiä sitäkään että milloinkohan karkaavat kun hirvet ja ketut juoksee metsässä laitumen vieressä pelottelemassa!

Saila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti