lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kesä jo puolessa...

Pahoitteluni pitkästä päivitys tauosta. Kesä on mennyt hulinalla, ettei ole ehtuniyt oikein paikalleen istahtaa. Alkukesä oli tuskastuttavan sateinen ensimmäisten helteiden jälkeen ja näytti ettei koko kesä edes saavu!

Toukokuun lopulla joutui hevosia pitämään harvinaisen paljon sisälläkin kylmän ja märän kelin vuoksi. Täytyi vähän paniikissa etsiä jostain niille heinääkin kun pääsi kuiva heinä toukokuun puolessa välissä loppumaan. Vähän kosteita pyöröpaaleja olisi pihasta löytynyt mutta ei raaskinut avata niin vähäisen määrän vuoksi. Tämän viikon alussa pihaan saapui ensi talven pyöröpaalit ja muutama pyöröpaali kuivaheinääkin käytiin isännän kanssa kyliltä hakemassa.

Hevoset on liikkuneet normaalisti maastoillen ja uimassa on nyt käyty kaksi kertaa. Viikonlopun aikana mennään taas porskuttamaan vettä. Timoa uitellaan selästä ja Veikkoa veneen perästä niin kuin tähänkin mennessä. Kyllä ne nauttii kun pääsee järveen viilentämään paarman puremia. Siinä mielessä oli alkukesä ihan mukavakin kun ei ollut paarmoja kiusaamassa mutta olihan se aika raivostuttavaa kylmimpinä päivinä ja liikutuksen jälkeen loimittaa hevosia pihalle.

Ensi viikolla on pitkästä aikaa alkamassa tuntihommat, niihin on ensimmäiseksi pestattu Veikko ja katsotaan myöhemmin joutuuko Timo osalliseksi kentällä pyörimiseen, se kun ei ole sille herkkua:D

Loimia on jo aikamoinen kasa pesty, vielä muutamia jäljellä. Jospa ne urakoisi seuraavan viikon aikana pois tehtävälistalta. Myös talli odottaa pesuaan ja kalkitsemista. Viime kesänä vain pesin, nyt on siis vähän roiskittava kalkkia ja maaliakin pintaan. Saadaan talli siistiksi ja "valoisaksi", kelpaa sitten ponien tönöttää siellä talvella. Valmistuipa se toinen tarhakin sitten pihaan käden käänteessä kun iskälle mainitsin että voihan sille toiselle tarhalle olla joskus käyttöä niin johan se alkoi sitä tehdä ennen kuin muuta ehdin sanoakaan. Se pitäisi sitten ennen syksyä tervata ja asentaa lanka+sähkö. Uusi tarha on kuivemmassa paikassa niin pojat voi tarhata siinä välillä kun toinen tarha on ihan velliä.

Saila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti