lauantai 30. elokuuta 2014

Kunnon kohotus alkaa

Kesä vierähti kyllä jälleen kerran vähän liian nopeasti. Mutta onneksi on loimet pesty, talli siivottu ja kalkittu, vähän uutta lattiaakin valettu oviaukkoon ja uusi tarha tehty mistä taisin jo aiemmin mainitakin. Jotain on siis saatu aikeiseksi mutta olisin halunnut uittokauden jatkuvan vähän pidempään.

Liikutusten osalta hevoset on päässeet melko helpolla. Helteiden aikaan käytin niitä vain uimassa 4-6krt viikossa. Ovat olleet nyt 1½ kk metsälaitumella niin sieltä ei niitä ehdi joka välissä kiikuttaa kotiin liikutusta varten. Kyllähän ne kävelee ja liikkuu noin isolla pellolla jonkun verran itsestäänkin. Kumpikaan ei ainakaan ole turvonnut ihan syöttöporsaan näköiseksi. Onhan Veikko nyt paljon pyöreämmässä kunnossa kuin keväällä mutta kyllä se maha siitä talven aikana taas sulaa:D
Pariin viikkoon ei olla enää käyty uimassa mutta kevyesti olen liikutellut 3-4krt viikossa ajaen ja ratsastaen. Veikko on juossut vähän kevyitä tuntejakin kentällä.

Pitkän harkintani jäljeen olen ajatellut sortua uusimpaan muoti-ilmiöön-> chian siemeniin! Niitä hehkutetaan nyt joka paikassa ja kyllä ihmisten puheet antavat ymmärtää tuotteen toimivan. Otin sitä myyntiinkin niin nyt on mahdollisuus myös itse kokeilla sitä. Koira on sitä nyt kaksi viikkoa syönyt ja itse aloitin tänään. Koiran huimaa karvankasvua siis odotellessa, katsotaan mikä karvapehko siitä kasvaa. Ajatuksena nyt siis syöttää sitä Timolle koko syksy/talvi, sillä kun on ollut niitä maha ongelmia niin olisiko tämä nyt oikea apu siihen. Viime talvena teki pitkiäkin jaksoja hyvää lantaa mutta kun meni sekaisin niin kuraa tuli useamman päivän. Haluaisin päästä eroon siitä "valkoisen" hännän pesusta talvipakkasilla kun se on jäätynyt ruskeille jääpuikoille! Siinä kun ei ole minusta mitään hauskaa, saatika Timon mielestä. Toivotaan että siitä olisi nyt edes vähän apua jottei menisi tyyriit siemenet ihan hukkaan..? Aloitan syötön kun tulevat takaisin kotipihaan niin ei kylvä niitä pitkin laidunmaata, siellä niistä tuskin on hyötyä. Pihapiirin laitumet on kasvaneet aika hyvin ja ajatuksena on tuoda hevoset syömään niitä ihan lähipäivinä. Sitten toivotaan vain lämmintä alkusyksyä niin saisivat olla laitumella syyskuun loppuun asti.

Saila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti