perjantai 22. tammikuuta 2016

Paukkupakkasia

Vuosi on alkanut kyllä niin kylmästi että kovin kummoisia ei ole päässyt tekemään. Onneksi lunta sateli aika kivasti reilu viikko sitten ja nyt odotellaan vielä vähän lisää, on sen verran pöpperöä tavaraa että ei pehmitä riittävästi. Mutta kyllä se siitä alkaa tamppaantua niin päästään kasvattamaan heposten kuntoa mikä on nyt aika surkea. Loppuvuosi meni kuitenkin melko lailla kävelylenkkejä tehdessä ihan niin kuin alkuvuosikin.

Sen verran mitä Timo nyt on kentällä irrotellut niin liike näyttää hyvältä ja lapajumilta ollaan nyt taas toistaiseksi säästytty. Ei kompuroi ja liikkuu suorassa, eteenpäin pyrkien. Viikon verran ollut jo himo päästä vähän höyläämään sitä kentällä mutta suoraan sanoen en ole tarennut, näistä mokomista nakkisormista kun häviää verenkierto. Oli sitten mitkä vaan hanskat käsissä ja missään lammasrukkasissa sitä ei kyllä pysty ratsastamaan:D Ollaan tyydytty siis maastossa kävelyyn ja kentän lanaukseen. Sini kävi loppuvuodesta useamman kerran maastoilemassa sen kanssa kun käytiin koko köörin voimin lenkillä.

Itse joudun nyt eniten keskittymään tamma projektiin kun se kuitenkin lähtee kesäksi pois niin pitää saada se johonkin malliin. Kyllähän se on asioita oppinut ja rentoutunut todella paljon mutta vielä on pitkä tie ratsuksi:D Maastossa jänskättää vähän liikaa ja keskittyminen tuntuu herpaantuvan aivan liian helposti oltiin sitten kentällä tai maastossa.

Viikko sitten kävi ell raspaamassa kaikkien hampaat ja kyllähän näillä meille syksyllä tulleilla kavereilla olikin sitten höylättävää aika lailla. Mutta rauhotusten kera saatiin hampaat kuntoon. Timo meni ilman rauhoitustakin vaikka työnnettiin sähköraspi kurkkuun. Kyllä se vaan tietyissä asioissa on niin pirun helppo hevonen mutta monessa muussa asiassa ei:D Viikon olen seurannut kuinka maataan aidalla ja mietitään että meniskö, vai ei..?! Toivottavasti ymmärtäisi että se on niin turhaa kun ei siellä aidan toisellakaan puolella ole nyt mitään syötävää. En tiedä onko sähkön kulkemattomuus langoista vai paimenesta kiinni, mutta ei siellä kyllä virta kule kun seisoo lanka kiinni kaulassa vähän ja väliä:/ Hevosissa kyllä on virtaa, tarhassa riehutaan ja kävellään kahdella jalalla mutta minkäs teet kun tänäkin aamuna pakkasta oli yli -30 astetta! tarhausaikaakin on tietysti jouduttu lyhentämään, eihän tuolla mikään elukka viihdy 15h putkeen jos ei ole heinäpaalia turvan edessä! Siihen min en rupee, turpoovat tynnyreiksi ja miun lompsasta loppuu valuutta. Nyt jo tuntuu että pirusti menee heinää kun joutuu antamaan enemmän että eivät keksi karata!

Saila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti