sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kesä tuli virallisesti

Nyt voi julistaa kesän saapuneen virallisesti. Torstaina törmäsin ensimmäisiin paarmoihin ja oli isoja paskiaisia. Päivällä saa tuskailla nyt sitten paarmojen kanssa ja illalla itikoiden ja polttiaisten. Kelit alkaa mukavasti lämmejä ja sen myötä järvikin. Veikko on käynyt pari kertaa kahlaamassa mutta Timo ei vielä kertaakaan. Timo teki vähän oikeitakin töitä. Ajelin sen kanssa kiviä ja hikihän siinä tuli. Sen verran oli painoa että kärrit oli hieman takakenossa ja kivet vähän valuivat lavalla. Kuului aika ikävä meteli mutta Timo ei välittänyt, tosin eipä tuo vedettävä matkakaan isolla kuormalla ollut pitkä. Ihan aavistuksen oli malttamaton kun Veikko poistui paikalta mutta ihan hyvin meni ja malttoi seisoakin kun tajusi ettei muitakaan vaihtoehtoja ole. Että kyllä sitä voisi ihan suht toimivaksi työhevoseksi sanoa.

Kenttäprojektikin on edistynyt jonkun verran. Pohja kaivettu, kankaat ja salojat laitettu sekä puolet sorasta levitetty. Odotellaan kaivurin uutta vierailua, kun saavat sen irrotettua työmaalta taas joku viikonloppu. Katsotaan sitten mitä siitä tuli ja tarvitaanko kivituhkaa päälle vähän "kovikkeeksi". Vähän pehmeähköltä se tuntuu mutta sen näkee vasta kun sitä pääsee todellisuudessa testaamaan. Jonkunlainen valaistuskin sinne pitää kehittää ennen syyspimeää niin olisi sitten sitä hyötyäkin miksi se ylipäänsä tehtiinkään.

Siirsin hevoset toiselle lohkolle syömään niin ei tule ihan totaalisesti tallottua. Vaikuttaa kyllä maaperän kestävyyteen jonkun verran minkä moisia hevosia pitää pellossa. Ponit tuskin saisivat ihan äkkiä käveltyä pintaa puhki mutta nämä pronttosaurukset Timo ja Higgs ottavat aika rallia ja kummallakin alla sen kokoluokan kyntövehkeet ettei pellon pinta tunnu kestävän. Veikon kanssa kun lähtee lenkille niin teinipojat liikuttelee aikas kivasti itsensä sillä aikaa pellossa. Kauheen kätevää!
Laidunkaverimme Higgs on alkanut järjestää miulle lisää liikuntaa veden kannon suhteen. Herra pesee etujalkojaan vesiastiassa ja kun vesi likaantuu niin sitten roikutaan hampaineen kupin reunassa ja kaadetaan vedet maahan. Kivahan se on sitten sitä tyhjää kuppia viskoa. Alkaa hieman nyppiä uuden veden laitto 3-4kertaa päivässä. Tänä aamuna sitten vaihdoin pyöreän ja korkeamman astian jos niitä jalkoja ei vaikka sinne sitten niin helposti tulisi laitettua. Se jää nähtäväksi...

Saila

1 kommentti:

  1. Niin minkä rotuisia nää pollet on? Varsinkin Timon rotu kiinnostaa, ei se suokki ainakaan ole!

    VastaaPoista