keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Laitumen vaihto

Taas on yksi lohko popsittu naamariin. Tuotiin hevot eilen kotipihaan siksi aikaa kun tehdään taas uusi lohko yhdelle metsäpellolle. Siellä on vähän pöpelikköistä ja joutuu osan pellonreunasta raivaamaan että saadaan sähkökin kulkemaan aidassa. Kun ei nyt vaan liikaa antaisi vesipaistetta niin eivät talloisi pihalohkoja ihan mullalle sillä aikaa.

Veikko aloitti uimatreenin ja hyvin tuntuu polskivan. Maha on veteraanilla kasvanut pellolla aikas lailla talvesta. Noh, kutistellaan sitä sitten taas talvella. Timo on aika pitkälti joutunut hölkkätreeniin miun juoksukaveriksi. Välillä ottaa pattiin kun sitä saa hinata perässä kun herraa ei huvita. No onpahan lisävastusta:D Nyt kun ovat pihassa niin taidan taas vähän ajella painojen kanssa että joutuu töihinkin.

Reippaana aloitin loimienkin pesun rannassa. Tuulisella kelillä kuivuvat laiturin kaiteella aikas nopiasti. Mutta voi jestas että niitä pitääkin mokomalla kahdella hevosella olla paljon! Mutta pakkohan noita ulkoloimia on olla kun ei niitä ehdi saada kuivaksi jos vain yhdellä sadeloimella koittaa sitkutella. Kyllä saa muutes fleecevuorellinen full-neck sadeloimi kokoa 165cm päreet palamaan. Sen vuoren peseminen on raivostuttavaa kun fleece vain ruttaantuu harjan alla ja loimen huuhtominen lähes yhtä tuskastuttavaa kun vesi jää loimen sisään kun ulkokangas ei tietenkään laske vettä vuoren välistä pois. Ja tietenkin moiset loimet myös painaa kuin synti, argh! Ikinä en enää hommaa yhen yhtä loimea jossa on fleeceä!

Saila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti