keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Laitumen tekoa

Eilen käytiin rannassa kahlaamassa. Oli pieniä lähtöongelmia Timon kanssa. Ei meinannut liikkua pihasta mihinkään. Käveli askeleen kerrallaan ihan kippurassa korvat luimussa ja pysähtyi joka askeleen välissä. Higgs on tehnyt jonkun verran Timoon hampaanjälkiä mutta ei niitä kyllä miun persuksen alla ollut. Tajusin sitten että sadetakin naru jonka päässä pikkurillin pään kokoinen pampula/stoppari oli reiteni ja Timon selän välissä. Herra herkkä ei siis voinut liikkua kun pampula painoi niin kovin. Johan alkoi liikkua kun solmin sen ylemmäs. Pienestä menee pienen pojan päivä pilalle:D Veikko teki sitten omat tepposet. Aikansa pojat porskuttivat vettä kilpaa ja sitten Veikko laittoikin maate. Kastui sitten Sinikin ihan oikeasti kun seisoi järvessä rinnuksia myöten:D Onneksi ei ollut satulaa selässä. Viime kesänä kun uitti tädin satuloineen päivineen.

Taas tuli väsättyä yksi laidun kun kohta se on taas siirrettävä hevoset. Kyllä ne tuhoaa aika tahtia tuota heinää. Tosin tämän hetkisessä lohkossa on kyllä paljon nokkosta mikä ei tieteskään kelpaa. Koira kävi eilen testaamassa sähkölangan toimivuutta. Seisoi häntä langassa ja otti tällin ja siitäkös huuto syntyi. Ei kyllä tainnut edes tajuta mikä kumma pääsi yllättämään:D

Lukijamme Karakali on kysynyt muutaman kerran Timon rotua. Vastasinkin jo kommenttiisi. Vastaukseni kommentteihin löytyy samasta paikasta kuin kysymyksetkin. Eli klikkaamalla kommentti kohtaa tekstin alla, avautuu kommentit ja pääsee lukemaan niitä. Eli toukokuun "vihreetä pukkaa" tekstin alta. Mutta laitan nyt vielä tähänkin. Timo on siis ranskalainen kylmäverinen, boulognenhevonen. Suomessa näitä ei mahdottoman montaa taida olla, tai ainakaan en ole bongannut. Vähän aikaa sitten iski haave josko saisi joskus toisenlaisenkin harvinaisuuden. Hevosurheilussa oli juttua sukupuuttoon häviävästä poitounhevosesta joka myös ranskalainen kylmäverinen. Sellainenkin olisi kiva omassa pihassa mutta taitaapi jäädä haaveeksi. Tuon kokoluokan hevosten pito kun ei ole enää ihan yksinkertaista ja halpaa. Ehkä on siis tuolla yhdellä pärjättävä:) Veikko puolestaan on perinteinen suomenhevonen suurella sydämellä. Vieraileva laidunkaveri Higgs puolestaan torinhevonen. Tämän viikon sunnuntaina tulee kaksi kaveria lisää Arttu ja Sami.

Saila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti