torstai 9. toukokuuta 2013

Kevät on koittanut

Lämpimät kelit sitten vihdoin saapuivat meillekin. Tarhakin on kuivunut siinä määrin että hevoset on vapusta lähtien tarhailleet myös yöt, kahta sateista iltaa lukuun ottamatta. Katos ja sen edusta on täysin kuiva mutta peremmältä tarhaa löytyy kyllä vielä vetisiä poteroita. Vähän sieltä raavin kasojakin pois, pahimmat vain. Kovin tarkkaan en rupea niitä raapimaan pois kun lähtee niin paljon hiekkaakin mukana. Jospa sitten kesällä kun on oikein kuivaa niin kävisi "siivilöimässä" talikolla vielä lisää. Loput jääköön tilkkeeksi kivien ja kantojen koloihin. Niitä kun meidän tarhassa riittää.

Liikutus meillä on ollut nyt melko kevyttä vielä routuvien teiden vuoksi ja Veikon jalan takia. Pari viikkoa sitten kun käytiin viimeisen kerran radalla niin Veikko alkoi ihan yhtäkkiä ontumaan oikeaa etujalkaa. Ravissa näkyi selkeästi mutta käveli ihan normaalisti. Sillä on aika pitkä ja rento käynti, siinä ei ollut lainkaan ep. Jalka oli ruununrajan yläpuolelta lämmin ja aavistuksen turvonnut. Mukana oli onneksi kylmäyssuojat ja sai ne jalkoihinsa heti kotimatkalle. Illalla myöhemmin vielä kylmäsin uudestaan. Jalka ei seuraavina päivinä turvotellut mutta parin päivän huilin jälkeen vähän liikuteltiin ja todettiin ravi edelleen epäpuhtaaksi. Syötettiin sitten 5pv:n metacam kuuri ja liikuteltiin narusta taluttaen joka toinen päivä n.35-50min. Viime viikon sunnuntaina (2vk loukkaantumisen jälkeen) otin pojat kentälle ja irtojuoksutin. No edelleenhän se oli ep. Ei pahasti mutta minun silmään kuitenkin. En sitä sen enempää juoksutellut mutta otti pari laukkaspurttia kun Timoa hätistin. Juoksi kentän ympäri yhteensä n. 5 kierrosta. Seuraavana aamuna jalka olikin sitten koko säären matkalta turvonnut. Että jotain sieltä on nyt sitten rikki mennyt. Klinikalle sen kanssa on lähdettävä niin saadaan tietoon missä vika ja saako siitä enää kuntouttamalla peliä...

Timo on siis myös lähinnä kävellyt narun jatkona. Pari kertaa tuuppasin sillä koulua ja vähän irtojuoksuttanut kentällä. Mutta helpolla on nyt päässyt 2½ viikkoa. Ei oikein ole ollut aikaakaan sen kanssa mitään kummosempaa tehdä kun polttopuita tehdessä mennyt kaikki ylilmääräinen aika.

Mukavasti alkaa pellot vihertää ja parasta aikaa sataa vettäkin. Seuraavaksi aurinkoa niin johan alkaa heinää pukata! Tämän viikon aikana oli ajatus viritellä jo yläpihalle aidat niin pääsevät siitä jo ensi viikolla vihreää maistelemaan. Tontin rajassa jo viime kesäiset tolpat nököttääkin niin pihan puolelle muutama tolppa niin langat on äkkiä viritetty.

Saila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti