keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Valkoisesta hevosesta lehmänkirjavaksi

Koko alkutalven Timo on pysynyt todella siistinä. Maha on ollut aika hyvä ja löysää lantaa on tullut vain todella satunnaisesti mutta nyt tulee sitten senkin edestä:( takamus on aivan järkyttävän näköinen, hännästä puhumattakaan. Kasoja on karsina täynnä ja kaupan päälle niissä on makoiltu. Kyllä on näköinen, voi kura! Täytyy taas antaa kuuri TuffRock foal plus nestettä. Se on havaittu nyt ainoaksi josta on ollut apua. eräs asiakkaani sitä minulle suositteli, vaikka onkin suunniteltu varsoille niin väliäkö tuolla, kunhan toimii! Kyllähän sitä saikin taas pari kuukautta pitää hevosen kuuraus lomaa, ehti jo tottua kuinka helppoa on kun ei tarvitse pestä paikkoja eikä juuri harjatakaan.

Kentälläkin on hiulattu menemään pitkästä aikaa. Alkutalven aikana en ratsastanut siinä kuin muutaman kerran. Tammikuun alkupuolella siinä oli niin paljon lunta ettei siinä mitään voinut tehdä mutta nyt se on lingottu viikko sitten. Olen nyt mennyt siinä sitten melkein joka päivä jollain hevosella, harvinaista minulta. Timo ja Niilo on kyllä joutuneet siinä aika koville tarlviturkkeinensa. Selässä oloa voisi kuvailla höyrysaunassa istumiseen:D

Reellä olen ajellut kerta viikkoon ja Timo on nyt saanut kulkea paljon lenkillä vapaana, tiepohjat on nyt ihan huippu hyvät! Seuraavat kolme kuukautta saisi olla nyt tälläasta ja tekisi sitten kerralla uintikelit. No eipä se ole mahdollista mutta pitäisi nyt talvea vappuun asti. Tein kyllä jo Timon liikutus suunnitelman kevääksi. Täytyy vaan rakennella sille vähän uudenlainen valjaspaketti, mutta tarkoituksena ajaa pitkää lenkkiä kävelyä painavilla kärryillä ja välillä lisäpainoilla. Mielestäni poitsu oli paremman näköinen 1½v sitten kun ajettiin painojen kanssa. Nyt on viimeinen vuosi ajettu normi koppakärryillä niin kyllähän sen eron huomaa. Näyttää normaalilta eikä bodarilta niin kuin haluan sen näyttävän. Niin kuin sen kuuluu näyttää!

Täytyy yrittää nakittaa joku kuvailemaan niin saisi jotain kuviakin laitettua... Edes siitä uudesta reestä!

Saila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti